Регистрация

Салата с гриловано пилешко и свежи листа

Салата с гриловано пилешко и свежи листа
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1612

Прясна салата с печено пилешко и червени чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди или 3 пържоли от бутче без кост (около 600 г месо)
  • 1 лимон
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 пакета свежи листа микс за салати или 1 малка маруля, половин лоло росо, 100 г бейби спанак, айсберг и каквито още пресни листенца ви се намират
  • 2 червени сладки чушки
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • сол на вкус
  • черен пипер
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте чесъна на паста и обтрийте с него пилешкото месо. После го овкусете със сол и пипер.

2. Загрейте грил тиган или скара и запечете мръвките на умерен огън двустранно. След това запечете и чушките, като предварително ги нарежете на големи парчета.

3. Измийте листенцата, ако използвате големи листа, ги накъсайте с ръце, отцедете добре от водата и прехвърлете в купа.

4. Смесете сметаната със зехтина и лимоновия сок и залейте листенцата. Осолете на вкус и разбъркайте.

5. Нарежете на хапки пилешкото и чушките и добавете в салатата. Ако сервирате в индивидуални порции първо сложете листата и след това подредете месото и печената чушка.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта