Регистрация

Салата от грах с рулца от раци и бекон

Салата от грах с рулца от раци и бекон
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 588

Предястие с грах и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г замразена грах
  • 250 г бекон
  • 150 г рулца от раци
  • 1 голяма глава лук
  • растителна мазнина
  • 125 мл майонеза
  • сол и пипер на вкус
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготяне:

1. Грахта сварете в подсолена кипяща вода така, че да остане леко хрупкава. След това изсипете в гевгир и спрете термичната обработка под течаща студена вода. Отцедете и прехвърлете в купа.

2. Бекона нарежете на ленти и запечете на сух тиган докато стане златист. След това прехвърлете върху дъска, охладете и нарежете на кубчета. Изсипете при грахта. В същия тиган добавете малко растителна мазнина и запържете леко наситнената глава лук. Изсипете я с все мазнинаката в купата.

3. Рулцата от раци нарежете на полумесеци и прибавете в ястието. Наситнете пресния лук и добавете и него. Разбъркайте добре.

4. Овкусете с майонезата и размешайте. Опитайте и добавете сол и пипер на вкус.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта