Регистрация

Постна елда с моркови, лук и гъби

Постна елда с моркови, лук и гъби
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 686

Постно ястие от елда с гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 2 моркова
  • 250 г свежи печурки
  • 1 ч.ч. елда (гречка)
  • 2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • магданоз за поръсване при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и морковите. Гъбите нарежете на парчета.

2. В голям тиган с капак сгорещете олиото на умерен огън и запържете лука до леко позлатяване. Добавете морковите и гответе още 2-3 минути.

3. Вкарайте и гъбите, гответе 4-5 минути до омекване като разбърквате периодично.

4. Измийте елдата, отцедете от водата и добавете в тигана. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте. Гответе 2-3 минути.

5. Залейте с водата, похлупете с капака и оставете да къкри 20 минути след завиране на умерен огън. После е готова за сервиране.

По желание можете да поръсите с листенца магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта