Регистрация

Печени чушки със заливка от мляко с яйце и сирене



Печени чушки със заливка от мляко с яйце и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 265

Рецепта от готварската лнига на Баба Ванга за вегетариански гювеч от печени чушки със сирене и заливка от яйце и малко с коричка от масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Леко, полезно, българско основно ястие от рецептите на баба Ванга за здраве и дълголетие показва Иван Звездев в канала си Кунята на Звездев. Това е храна за дълголетие на балканеца, сготвена изцяло с продукти, които се намират по нашите земи. Лесна за направа, с малко продукти, без натоварващите глутен и месо, тя е радост за стомаха и небцето.

Изпечени сладки червни чушки се подреждат на дъното на малка тава, поръсват се със сирене и се реди втори пласт чушки. Отгоре пак се натрошава бяло саламурено сирене, може и овче за повече аромат, и на финала се залива с разбити яйца с мляко. Така приготвеното ястие се пъхва във фурната на 180 градуса за 40 минути. А щом се извади, върху него се редят парченца масло. Може да се хапва както топло, така и студено. Можете да поръсите с чубрица или мащерка за повече балкански аромат, а ако се притеснявате, че е твърде леко, то си сервирайте и филийка хляб. Точните продукти ще откриете в края на видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта