Регистрация

Печени крилца с панировка на фурна

Печени крилца с панировка на фурна
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 243

Панирани пилешки крилца с тестена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг пилешки крилца (горна или горна и средна част)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • лют пипер по желание
  • 100 г брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • зехтин или олио за намазване
  • сосове за поднасяне по желание - чеснов, майонеза, барбекю, кетчуп, горчица или друго, в което бихте топнали крилцата

Начин на приготвяне:

1. Крилцата разделете на горна и средна част, а най-добре е да си вземете само горна част, защото е най-сочна. Така и времето за готвене ще е напълно еднакво за всички части.

2. Прехвърлете разделените крилца в купа, поръсете със сол, черен, червен и лют пипер по желание и разбъркайте хубаво с ръце, за да полепнат подправките.

3. Размешайте брашното с бакпулвера и поръсете крилцата. Размешайте отново, така че и брашното да се полепи.

4. Включете фурната да загрява на 200 градуса, а крилцата подредете върху решетка над тава. Не трябва да се застъпват а между тях може да има и минимално растояние от 0,5 см., но е задължително да го има.

5. Пъхнете в загрятата фурна за 20 минути. През това време си изсипете мазнината в купичка и се въоръжете с щипки за храна и четка за намазване.

6. Извадете крилцата, намажете от едната страна с мазнината, обърнете с помощта на щипките и намажете и от другата страна. Върнете във фурната на същата температура за още 5-6 минути до образуването на неустоима коричка.

7. След изваждане оставете да починат 5 минути и сервирайте със сос по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта