Регистрация

Печени бутчета с мед, соев сос и кетчуп

Печени бутчета с мед, соев сос и кетчуп
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 204

Парти бутчета в сладък сос на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 кг долни пилешки бутчета
  • сол и пипер
  • 200 мл мед
  • 150 мл кетчуп
  • 60 мл соев сос
  • 30 г масло
  • 5 скилидки чесън
  • бяло сусамено семе и пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Сипете олиото в тиган с огнеупорна дръжка или в кръгла тава с диаметър 26-28 см. Най-добре е да използвате съд с незалепващо покритие. Подгрейте на умерн към силен огън на котлона и сложете бутчетата. Посолете и опипрете. Гответе 4 минути от едната страна и още толкова след като обърнете. Пак овкусете с подправки. После извадете.

2. Спрете огъня и налейте в съда от готвенето меда, кетчупа, соевия сос. Пуснете котлона на слаба степен и бъркайте докато се смесят.

3. Прибавете маслото, намачкания или минат през преса чесън и бъркайте. Оставете на котлона за 1 минута.

4. Добавете бутчетата и овъргаляйте добре в соса.

5. Пъхнете тигана или тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 миути.

6. След изваждане поръсете със семена сусам и наситнени листенца магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта