Регистрация

Сладки бутерки с ябълка и бекон

Сладки бутерки с ябълка и бекон
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2416

Хапки с ябълка, бекон, сирене и глазура от нар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средни ябълки, нарязани на осминки
  • 8 филийки бекон, разполовени
  • 2 с.л. неосолено масло, разделено
  • 1/4 ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.л. смляна канела
  • 1/2 ч.л. смляно индийско орехче
  • 1/2 ч.л. смлян джинджифил
  • 1/4 ч.л. сол кошер
  • 170 г горгонзола или друг вид сирене по избор
  • 226 г сок от нар
  • 1/2 пакет бутер тесто, размразено

Начин на приготвяне:

1.  Развийте тестото.  Върху леко набрашнена повърхност нарежете 16 правоъгълника. Поставете върху пергаментова хартия, сложена в тавичка за печене. Печете според указанията на опаковката в предварително загрята фурна. Извадете от фурната и пробийте с пръст дупка във всяка бутерка. Заделете настрани.

2.  Когато се опече бутер тестото, сложете масло в тенджерка на среден огън. Щом се сгорещи, сложете ябълките и всички подправки, кафявата захар и солта. Разбъркайте хубаво докато ябълките започнат да омекват - около 4-6 мин.  Извадете ябълките от тенджерката и ги сложете в отделен съд да се поохладят.

3. Сипете сока от нар направо в овкусената кафява захар, използвана за готвене на ябълките. Разбъркайте хубаво и включете котлона на средно висока температура и гответе 7-10 мин. или докато глазурата е достатъчно гъста, за да покрие гърба на лъжица.  (Можете да изпробвате като потопите огнеупорна лъжица или шпатула и прокарате чист пръст по течността. Ако остане чиста следа без глазура по нея, значи е готово.)

4.  Докато глазурата намалява обема си, постелете лентите бекон върху плоска повърхност. Върху всяка от тях сложете резен ябълка и малко горгонзола. Увийте хубаво бекона около ябълката и сиренето и забодете с клечка за зъби.

5.  В предварително загрят грил сложете увитите с бекон ябълки направо на грила и покрийте с капак. Гответе като обръщате при необходимост, докато беконът е готов - около 8-10 мин.

6.  Щом пакетчетата бекон се сготвят, сложете парчетата бутер тестото върху грила, покрийте отново и оставете да се затоплят. Върху всяка бутерка сложете бекона с ябълките, извадете клечката за зъби и поднесете поръсени с глазурата от нар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта