Регистрация

Рибени кюфтета в доматен бешамел



Рибени кюфтета в доматен бешамел
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1575

Руски тефтели от риба със сос Аврора.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.01.2016

Тази рецепта ни учи на няколко ключови кулинарни магии. Едната от тях е направата на тефтели. Това са вид малки кюфтенца, традиционни за Русия. Те се правят задължително с месо и запържен лук в масло. Панирани добре в брашно, яйце и хлебни трохи и сготвени на маслена баня, кюфтетата имат неповторимо хрупкава коричка и особено апетитна визия. В тази рецепта месото е от бяла риба, но можете да се спрете и на друг вид по избор.

Втората тънкост е приготвянто на сос Авроа, който представлява уникална симбиоза между познатия бешамел и обикновеното доматено пюре. А сега си го представете - маслено-кадифена субстанция на брашнена основа, в която обаче доматите придават допълнителна сладост и цвят. А сега сглобете кюфтенцата и соса и се насладете!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта