Регистрация

Печено свинско шкембе

Печено свинско шкембе
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5043

Свинско шкембе с чесън на фурна - страхотно зимно мезе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг прясно свинско шкембе с кожата
  • сол
  • пипер
  • 4-6 скилидки чесън
  • 1/4 чаена лъжичка пипер кайен
  • ¼ чаена лъжичка салвия

Начин на приготвяне:

1. Направете разрези по кожата на стомаха с много остър нож. Тънките разрези в една посока помагат за по-лесното нарязване на парчета по-късно.

2. Нарежете на ситно чесъна и направете малки джобчета по задната част на свинското. Напъхайте парченцата чесън в тях.

3. Щедро поръсете със сол, пипер, пипер кайен и салвия и от двете страни. Оставете така за половин-един час. Още по-добър вкус ще има ако оставите шкембето в хладилника да се маринова за 24 часа, но и без толкова подготовка, пак е вкусен.

4. Предварително загрейте фурната на 250 градуса. Поставете шкембето на метална решетка в или над плитка тава за печене с вода. Покрийте с алуминиево фолио и печете 45 минути.

5. Махнете фолиото и намалете фурната на 150 градуса. Печете непокрито за още 90-110 минути.

6. Накрая, включете грил функцията на фурната докато кожата на печеното не се надуе и не стане хрупкава. Не се притеснявайте ако е пред загаряне, просто не го оставяйте да изгори.

7. Извадете от фурната и леко покрийте с фолио. Оставете да поседи така 15-20 минути, а след това нарежете и сервирайте.

8. Използвайте мазнината и вода, брашно и сол и пипер, за да приготвите сос. Сокът на печеното е много мазен!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта