Регистрация

Говеждо с печурки и винен сос

Говеждо с печурки и винен сос
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2648

Телешко с гъби и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 говежди стек около 1 кг
  • подправка за пържоли
  • зехтин Extra Virgin
  • 500 г печурки
  • 5 скилидки чесън
  • балсамов оцет
  • 150 мл масло
  • 100 мл вино (бяло или червено)
  • подправки на вкус

Начин на приготвяне:

1. Намажете пържолите с подправката и зехтина Extra Virgin. Оставете в хладилника поне за 1 час. Междувременно нарежете гъбите. Сотирайте лука и чесъна в зехтин и масло. Добавете гъбите. 

2. Когато се запържат, добавете оцета, за да деглазирате. Добавете виното. Заделете. Изпечете пържолите на скара. Поднесете с картофено пюре и печени на скара аспержи. Поръсете с гъби върху картофеното пюре и пържолата преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта