Регистрация

Агнешко на грил с гъби

Агнешко на грил с гъби
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2900

Вкусни агнешки котлети от горен бут с полска печурка на скара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г агнешки котлети от горен бут
  • кората на 1 лимон
  • 1 ч.л. счукан чесън
  • 4 бр. полска печурка
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте агнешкото в зехтин, чесън, кора от лимон и сол и пипер. Оставете да престои 5-10 мин.

2. Почистете със салфетка гъбата и я намажете с малко зехтин.

3. Сгорещете грила на средно-силна степен. Изпечете месото за 2 мин. от всяка страна и го сложете върху дъска за рязане, да престои. Междувременно изпечете гъбите за около минута от всички страни.

4. Нарежете агнешкото на ивици с дебелина 2,5 см, но не до долу, а така, че да пъхнете резен гъба между тях и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45-50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
4
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта