Регистрация

Пролетна салата с ягодов сос

Пролетна салата с ягодов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1269

Салата от листни зеленчуци с ядки, царевица и дресинг от ягоди с горчица и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чери домата или 4 красиви сочни ягоди
  • 200 г микс листни зеленчуци или зелена салата от вид по избор (добре е да има рукола в тях или просто си вземете 20-тина г листа рукола отделно)
  • 50 г орехи
  • 50 г дребни сушени плодове – стафиди
  • 1 консерва сладка царевица – около 300 г отцедено тегло

За дресинга:

  • 120 г ягоди
  • 1 ч.л. пудра захар
  • 1/2 лимон
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. горчица
  • 4 с.л. студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

1. Направете си първо соса като измиете хубаво ягодите и ги нарежете на едро в купата на пасатора. Добавете захарта, горчицата, сока на лимона и солта. Пюрирайте до получаването на гладка смес. Сипете мазнината и пюрирайте отново. Дръпнете настрана.

2. Измийте в гевгир под течаща вода свежите листа или накъсайте на едро листа маруля, салата, айсберг и каквото друго харесвате. Листенца рукола също се връзват добре като добавка, така че можете да предвидите и 30-тина грама от тях. Разпределете измитите и добре отцедени от водата листа в индивидуални чинии.

3. Отгоре поръсете ореховите ядки и сушените плодове, които сте избрали.

4. Поръсете и отцедени от сока на консервата зърна царевица.

5.  Залейте салатата с готовия ягодов сос и на финала украсете с чери домат или ягодка. Важно е да направите и сглобите салатата непосредствено преди сервиране, защото в противен случай спихва и става неугледна.

 

Листни зеленчуци с дресинг от горчица

 

Елегантна салата със свежи листа и дресинг

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта