Регистрация

Агнешки ребра с картофи и спанак



Агнешки ребра с картофи и спанак
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1601

Печено агнешко с картофи Лулу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.03.2017

Готвим четирикомпонентно основно, като първо започваме с направата на ароматно масло, подходящо за подправяне на всякакви печени меса. След смесването на маслото с билките то се прибира и се охлажда, за да може да се сложи резен от него върху още горещата мръвка.

На вотри етап правим картофи Лулу, които представляват лесна картофена гарнитура с подправки. Оставяме ги да се пекат на фурна и захождаме към същинската част от менюто.

Това е агнешки котлет с кокал, който ни чака извън хладилника поне 1:30 часа преди готвенето. Първо почистваме от жилките кокалите и ги увиваме в алуминиево фолио. После запичаме на тиган, а накрая - за 10 минути на много силна фурна. Така местото става с апетитна коричка и розовееща сърцевина.

Непосредствено преди финала правим и спаначен компонент като в доматено пюре на тиган запържваме листа спанак.

Накрая сглабяме порцията - върху печените картофи и спаначената гарнитура полягват парченца агнешко с кост, които пък покриваме с по резен ароматно масло. Така направената порция радва окото, съблазнява носа и е истински дар за езика. Опитайте!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта