Регистрация

Бананов фостър чийзкейк

Бананов фостър чийзкейк
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3023

Бананов чийзкейк с карамел и ром.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За чийзкейка:

  • 450 г крема сирене
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 2 банана, замразени и размразени след това (можете да използвате и смачкани банани)
  • 30 мл ром

За карамела:

  • 2 с.л. масло
  • 1/4 ч кафява захар
  • 1/4 ч.ч. ром
  • индийско орехче и канела на вкус
  • 2 корички за пай с големина 22,9 см

Начин на приготвяне:

1. На чийзкейка:  Смесете на паста крема сиренето, царевичното нишесте и захарта с миксер до хомогенност. Прибавете яйцата едно по едно като изчакате първото изцяло да се слее със сместа, преди да сложите другото. Сипете вътре бананите и рома и блендирайте до хомогенност. Ако все още има късчета банан, няма проблеми. Излейте сместа в паените корички и оставете във фризера за 10-15 мин.

2. На карамела:  Сложете маслото и кафявата захар в масивен тиган на средно ниска температура. Прибавете индийското орехче на вкус (използвах около 1/4 ч.л.) и разбърквайте докато започне да кипи и водата е попила напълно. Изключете котлона, налейте рома и запалете ВНИМАТЕЛНО със запалка за свещи (с дълго тяло). Върнете карамела на огъня и поръсете с малко канела, докато пламъците все още горят.  (Стават искрички!)  Гответе докато пламъците угаснат и махнете от огъня.

3. Извадете охладените чийзкейкове от фризера и разделете карамела върху двата. В помощта на нож направете вълнички от карамела. Не бъркайте прекалено, за да не се смеси всичко.

4. Печете на 160ºС 45-50 мин. Изключете фурната и оставете чийзкейковете в нея още час. Охладете и оставете в хладилник преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 60-80 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта