Регистрация

Телешки пържоли с вино и гъби

Телешки пържоли с вино и гъби
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 616

Телешки стек на тиган със заливка от гъбен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи сочни телешки пържоли
  • 100 мл червено вино (мадейра)
  • 1 глава лук шалот
  • 100 мл вода
  • 100 г пресни гъби
  • 2 с.л. зехтин за готвене
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. царевишно брашно или нишесте

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте месото със сол и пипер. Сгорещете 1 с.л. зехтин в тиган и запечете мръвките. Първо на силен огън за по 2 минути от страна, след това на умерен огън за още по 4 минути от страна или докато прецените, че са в желаната степен на изпичане според вкуса ви. Прехвърлете ги в лист алуминиево фолио и увийте докато са топли да почиват.

2. В същия тиган сгорещете другата лъжица зехтин. Запържете в нея наситнения шалот.

3. Добавете виното, 1/4 с.л. сол и щипка черен пипер и гответе на умерен огън до редуцирането на алкохола.

4. Добавете наситнените гъби и гответе до омекването им.

5. Сипете нишестето и малко вода, за да се получи гъст сос. Бъркайте енергично, за да не се образуват бучки.

6. Отвийте пържолите и ги сложете в индивидуални чинии. Залейте със соса и поднесете.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта