Регистрация

Домашни петифури с кайсии

Домашни петифури с кайсии
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4669

Петифури с глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 белтъка
  • щипка сол
  • 75 г захар
  • 3 жълтъка
  • кора от лайм

За масления крем:

  • 75 г масло, гладко
  • 60 г пудра захар
  • зърна ванилия
  • ½ с.л. сок от лайм
  • 75 г мармалад от кайсии, затоплен и изцеден от сока

За глазурата:

  • 500 г пудра захар
  • 3 с.л. сок от лайм
  • 3 с.л. вода
  • малки захарни сърчица (или друг вид "джвъчки")  за декорация

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса.

2. Разбийте белтъците със сол, докато се оформят меки връхчета. В течната смес, бавно добавете захарта и разбийте. Добавете брашното (пресято), жълтъците и сока от лайм и разбъркайте внимателно.

3. Изсипете тестото в подготвена тава за печене (можете да използвате и малки формички за мъфини, или да направите малки топчета и да ги сложите на хартия за печене – използвайте плик за сладкиши като шприц - и печете около 6-8 минути. Оставете да се охладят.

4. Издълбайте по малко от всяка бисквита отдолу с нож. Изрежете върха на всяка втора бисквита и я обърнете.

5. За масления крем трябва да разбиете маслото. Добавете пудрата захар, зърната ванилия и сока от лайм и разбърквайте, докато сместа стане светла и лека.

6. Сложете сместа в шприца и напръскайте върху бисквитите с отрязания връх. Вземете другите бисквити и ги залепете за пълните с маслен крем бисквити. Натиснете да прилепнат.

7. Намажете бисквитите с мармалад от кайсии и ги оставете на стайна температура за 30 минути, а после охладете за 30 минути на балкона (ако вън е студено) или в хладилника.

8. За глазурата, трябва да смесите заедно всички съставки. Вземете 50% от сместа и я сложете в друга купа. Може да добавите малко оцветител за сладкиши в едната от купите със смес. Потопете петифурите и оставете да се охладят. С другата глазура можете да използвате за да декорирате петифурите.

9. С помощта на шприца, декорирайте петифурите.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта