Регистрация

Пилешки руладини в сметанов сос

Пилешки руладини в сметанов сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 833

Пълнени пилешки гърди със спанак и сирене, поднесени със сметанов бешамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • комплект пилешки гърди (около 800-900 грама общо)
  • 200 г бяло сирене
  • 125 г масло (1 малка бучка)
  • 250 г спанак
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио или зехтин
  • 1 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 500 мл готварска млечна сметана (течна; незаквасена)
  • пресен босилек

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешките гърди на две половинки и след това между 2 листа стреч фолио ги начукайте с бутилка докато се изтънят до дебелина около 1 см. Обтрийте двустранно със сол и пипер.

2. Спанака сварете в кипяща подсолена вода за 1:30 минути и пресипете в в гевгир. Шокирайте под течаща студена вода. Нарежете.

3. Сгорещете в тиган 20 г масло и запържете в него спанака за минута.

4. Сиренето натрошете в поохладения спанак и разбъркайте. Овкусете с пипер и индийско орехче.

5. Разпределете плънката от едната страна на пилешкото и завийте руло. Повторете с другото парче. При нужда вържете рулата с концец.

6. Сложете в намаслена тава, покапете с малко мазнина и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 18 минути. Охладете леко.

7. Докато пилешкото се готви разтопете останалото масло в тенджера и запържете в него брашното. След това наливайте постепенно сметаната като бъркате. Добавете сол, пипер и индийско орехче.

8. Готовото пилешко освободете от конците и нарежете на руладини косо, като внимавате - парчетата не бива да са тънки - 5-8 см. е достатъчно.

9. Боцнете руладините в сметановия сос и оставете да къкрят на много слаб огън или на изключен котлон за 10 минути.

10. Поднесете пилешките рулца със соса и по желание поръсете с пресен босилек за аромат и разкош.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта