Регистрация

Пикантен самбал с дюли

Пикантен самбал с дюли
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2878

Лесно вегетарианско индийско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 4 скилидки чесън, много фино нарязани
  • 3 червени тайландски чилита, много фино нарязани
  • 1 парче от около 5 см джинджифил, обелен и счукан
  • 1 малка глава червен лук, фино нарязан
  • 2 с.л. осолени печени фъстъци, едро нарязани
  • 2 малки дюли, обелени, разполовени, почистени от семената и нарязани на кубчета с големина около 0,5 см
  • 2 с.л. пресен сок от лайм
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. едро нарязана мента
  • 1 с.л. едро нарязан кориандър

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган сгорещете зеленчуковото олио.

2. Прибавете чесъна, чилитата, джинджифила и лука и варете на умерен огън до омекване - около 4 мин.

3. Прибавете фъстъците и гответе около 3 мин. Прибавете дюлите, сока от лайм, захарта и солта. Покрийте и оставете да къкри като разбърквате няколко минути, докато дюлите леко омекнат или около 3 мин.

4. Оставете да се поохлади и прибавете ментата и кориандъра преди сервиране.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта