Регистрация

Ванилови мъфини с лимонов крем

Ванилови мъфини с лимонов крем
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4889

Мъфини с белтъчна глазура и крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За мъфините:

  • 175 г обикновено брашно
  • 8 г бакпулвер
  • щипка сол
  • 180 мл мляко
  • 8 г ванилов екстракт
  • 85 г масло
  • 200 г пудра захар
  • 3 големи белтъка
  • буркан лимонов крем

За пълнежа:

  • буркан лимонов крем (или друг крем по избор)

За седемминутната глазура:

  • 150 г пудра захар
  • 80 мл вода
  • 3 големи белтъка
  • 200 г сирене Филаделфия
  • 8 г ванилов екстракт
  • коксови стърготини за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Сложете в 12 метални чашки за мъфини хартиени формички.

3. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа и оставете настрани

4. В отделна малка купа, разбъркайте заедно млякото и ванилията.

5. В голяма купа (с помощта на кухенски миксер) разбийте маслото и захарта докато сместа стане светла и гладка.

6. На ниска скорост на миксера, добавете на 3 пъти брашнената смес и на 2 пъти млякото, като редувате едното и другото и започнете и завършите с брашното. Разбивайте, докато брашното се смеси добре с другите съставки и получите гладко тесто. Добавете лимоновият крем и оставете настрани.

7. В друга голяма купа, разбийте белтъците от яйцето бързо и хубаво с равномерни движения, докато станат лъскави и гладки и приставките на миксера започнат да оставят линии в белтъците.

8. Разбъркайте около 1/3 от разбитите белтъци в тестото, и използвайте гумена шпатула за да изсипете вътре останалите белтъци, докато всичко се смеси.

9. Напълнете всяка формичка, като разпределяте сместа, така че да се побере в дванайсетте.

10. Печете около 18 минути, докато повърхността им стане твърда на пипане и клечка за зъби вкарана в центъра излезе чиста. Оставете да изстине.

На глазурата:

1. За да направите седемминутната глазура, сложете захарта, водата, белтъците и сиренето Филаделфия в огнеупорна купа и разбийте с ръчен електрически миксер (ако нямате – горките, ще направите мускули).

2.Сложете купата над (но така, че да не докосва дъното) тиган с леко къкреща вода. Разбивайте на висока температура, докато в глазурата се оформят меки връхчета   , които стоят прави след като спрете да разбивате и вдигнете миксера; около 7 минути и оттам идва името. Отначало си мислех, че никога няма да се получи меко връхче, но с малко търпение се получава.

3.Отстранете купата с глазурата от водата, добавете ваниловия екстракт и продължете да разбивате за 2 минути, за да се втвърди още глазурата.

4. За да напълните мъфините, изрежете парченце с формата на конус (около 3 см на ширина и 3 на дълбочина) от средата на всеки мъфин и ги оставете настрани. Сложете лъжица лимонов крем във всяка дупчица и сложете обратно парченцата мъфини. Аз намазах и самите мъфини с лимонов крем...преди да сложа глазурата!

5. Веднага сложете глазурата.

6. Сложете чиния отдолу, преди да започнете да слагате глазурата.

, за да не падат кокосовите стърготини. Като държите мъфина на дланта си, намажете с дебел слой глазура отгоре и от всички страни на мъфина.

7. Мъфините могат да се съхраняват в хладилник до 2 дни. Но не мисля, че ще оцелеят чак толкова дълго време.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта