Регистрация

Хрупкави пилешки бутчета на фурна

Хрупкави пилешки бутчета на фурна
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 488

Печени пилешки бутчета с коричка от галета и лимонов сос с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг парти пилешки бутчета
  • 200 мл соев сос
  • 6 скилидки чесън
  • 200-300 г галета (имайте готовност; колкото поеме)
  • 2-3 яйца
  • 100 г брашно

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета почистете от остатъчни перушинки.

2. Сипете соевия сос в купичка, добавете намачкания чесън и оваляйте в тази смес бутчетата. Оставете да се мариноват между няколко часа и ден в хладилника.

3. В една купа си сипете брашното, в друга - галетата, а в трета разбийте яйце. Включете фурната да загрява на максимална температура (около 250 градуса). Застелете си тава с хартия за печене.

4. Овалвайте всяко бутче първо в брашно, после в разбито яйце, след това в галета. Ако желаете можете отново да повторите яйцето и галетата, за да стане коричката по-дебела.

5. Редете в тавата. Щом сте готови, бутнете във фурната и намалете температурата на 180 градуса. Гответе около 30 минути.

6. Разчупете едно бутче и опитайте дали е готово. Поднесете с лимон или сос от изстискан лимон, смесен с чесън и копър.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта