Регистрация

Панирани кренвирши на шиш

Панирани кренвирши на шиш
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 216

Кремвиршки от пържени кренвирши с панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 180 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. захар
  • 1 яйце
  • 150 мл мляко
  • 400 г кренвирши
  • 600-900 мл олио
  • шишчета (8-16 броя - два пъти повече от кренвиршите)
  • сос за поднасяне по желание (барбекю, чеснов, майонеза, кетчуп)

Начин на приготвяне:

1. Брашното пресейте в не много голяма купа, но достатъчна, за да бъде разбъркано добре с останалите продукти.

2. Добавете бакпулвера, захарта и солта и разбъркайте.

3. Чукнете яйцето и налейте млякото. Разбивайте с тел докато се получи идеално гладко тесто с гъстота по-голяма от кексовото.

4. Кренвершите разполовете през средата на дължината, за да се получат сварнително еднакви по-късички кренвиршчета. Всяко от тях забодете на шиш. Ако работите с дървени шишове, можете да ги накиснете предварително във вода за 10-30 минути.

5. Сгорещете растителна мазнина за пържене в дълбок съд. Овалвайте кренвиршите в панировката и пържете в добре загрятото олио на умерен огън за няколко минути до образуването на златиста коричка.

6. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Поднесете по желание със сос за потапяне или покапете със сос.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта