Регистрация

Талиатели с гъби и чесън

Талиатели с гъби и чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 12584

Вегетарианско ястие с гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи чаши гъби, нарязани
  • талиатели за две порции
  • малка връзка плосколист магданоз, накъсан
  • 2 скилидки чесън, обелени и цели
  • 2 бучки масло
  • сол и пипер
  • пармезан (по избор)

Начин на приготвяне:

1. Сипете малко зехтин в тигана и го загрейте на висока температура. Сложете гъбите – би трябвало да зацвърчат веднага (ако не стане така, просто ще се варят и ароматът им няма да е толкова хубав). Добавете скилидките чесън и 1 бучка масло. Разбъркайте и овкусете със сол и пипер. Гъбите трябва да придобият хубав цвят.

2. Сварете талиателите в подсолена вода, докато са готови, но леко твърди. Отцедете.

3. Извадете и изхвърлете скилидките чесън от тигана. Добавете пастата при гъбите и разбъркайте добре. Сложете другата бучка масло и бъркайте, за да получите хубав блясък на талиателите.

4. Поръсете с магданоз, овкусете и сервирайте.

За по-богат вкус, настържете пармезан над талиателите, преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
6
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта