Регистрация

Английски великденски кифлички

Английски великденски кифлички
Средно   |   Порции 10-15   |   Видяна: 4003

Домашна кифла с плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг брашно
  • 120 г захар
  • 60 г мая
  • 20 г сол
  • 30 г мляко на прях
  • 250 г яйца
  • 200 г масло
  • 5 г подобрител за тесто (по желание)
  • около 550 мл вода
  • 200 г стафиди
  • 150 г микс от плодове
  • 150 г обикновени стафиди
  • малко канела
  • индийско орехче и универсална подправка

Начин на приготвяне:

С тази рецепта се получават меки, сочни и страхотно ароматни и вкусни английски великденски кифлички. Получават се около 50 и повече.

1. Накиснете стафидите султанас и обикновените стафиди в гореща вода, за да ги почистите и да омекнат.

2. Смесете с миксер брашното, захарта, маята, солта, млякото на прах и мазнината в купа за миксер, и бъркайте, докато получите смес подобна на едри трохи. Добавете яйцата, отново разбъркайте с миксера и оставете да престои малко.

3. Постепенно добавете водата, но не наведнъж. Вижте каква плътност на тестото сте получили и преценете дали има нужда от още вода. Ако е сухо и не лепне, добавете още малко вода. Ако е лепливо отвън, а сухо отвътре, месете с миксера още малко време. Ако тестото е прекалено течно, с прекалено много добавена вода, значи трябва да добавите брашно.

4. Когато получите желаната консистенция на тестото, добавете сушените видове стафиди и микса от плодове и подправките.

5. Оставете да престои и ферментира за около 30 минути, после го премесете енергично, удряйки го върху повърхността, върху която месите, и оформете малки кръгли топки, по около 6 грама всяка.

6. Сложете топките върху тави и ги оставете да се надигнат за около 30 минути , или докато удвоят размера си. След това направете сместа за кръстовете.

7. Рецепта за сместа за кръстовете: 150 г брашно, 50 г зехтин и 130 мл вода.

8. Разбъркайте с миксера, докато всичко се комбинира добре, около 5 минути. Изсипете сместа в пош и направете с приставката кръстове върху кифличките.

9. Печете на 190-200 градуса, докато станат златисто кафяви. Поръсете със захарен сироп, когато са вече изпечени. Или сложете глазура от кайсии.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта