Регистрация

Кренвиршка с домашно тесто

Кренвиршка с домашно тесто
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 8112

Домашно пържено хлебче с плънка от колбас и кетчуп за закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 800-1000 г брашно
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 пакет суха мая
  • 40 г маргарин
  • 40 мл растително масло 
  • 1 яйце
  • 500 мл прясно мляко

За плънката:

  • колбас - може да използвате разполовени наденички, цели кренвирши или просто да нарежете салам, с който разполагате на парчета
  • подправки по желание (чесън на прах, риган, чубрица)
  • кетчуп или доматен сос
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, захарта, солта и маята. Разстопете маргарина и го прибавете заедно с растителната мазнина към разбитото яйце, а така получената смес изсипете при сухите съставки. Прибавяйте бавно леко затопленото мляко и месете до получаването на меко и разтегливо тесто. Щом престане да се лепи по ръцете, е готово.

2. Разделете тестото на еднакви топчета и всяко от тях разточете на плосък продълговат блат.

3. Намажете блата с доматен сос или кетчуп и сложете в него кренвирша, наденицата - разполовена по дължина или просто подредете парчетата колбас едно до друго по дължина.

4. Завийте закуската на руло, като прещипете краищата тесто от рулцето като пелмен.

5. Пържете в олио на маслена баня до получаването на златисто хрупкаво тесто.

6. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.

7. Поднесете със сос за потапяне или зеленчукова гарнитура по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта