Регистрация

Великденска шоколадова торта

Великденска шоколадова торта
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 6903

Торта, украсена с шоколадови великденски яйчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г тъмен шоколад, нарязан
  • 200 г масло, размекнато
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.л. есенция от ванилия
  • 2 яйца, на стайна температура
  • 1 3/4 ч.ч. самонабухващо брашно
  • 1/4 ч.ч. какао на прах
  • 3/4 ч.ч. мляко
  • 1 ч.ч. течен шоколад с лешници
  • 80 малки великденски шоколадови яйчица

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 160°C.

2. Намаслете и постелете с хартия за печене формичка за торта с диаметър 20 см.

3. Сложете шоколада в огнеупорен съд и в микровълновата фурна. Оставете за окло 2 мин. на средна степен, в зависимост от фурната, като разбърквате с метална лъжица на всяка 1 мин. до гладкост. Заделете и оставете леко да се охлади.

4. С електрически миксер разбийте маслото, захарта и ванилията на крем. Добавете яйцата, 1 по 1, като разбивате след всяко. Добавете охладения шоколад. Разбъркайте хубаво.

5. Пресейте брашното и какаото на прах. Прибавете малко по малко брашнената смес при шоколадовия крем, като налеете и половината мляко. Повторете с останалото брашно и мляко.

6. Налейте течното тесто в приготвената формичка и загладете повърхността. Печете 1 - 1:15 час или докато клечка за зъби, пъхната в центъра, излиза чиста. Оставете за 15 мин., преди да обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.

7. Намажете блата с течния шоколад, покрийте с великденските шоколадови яйчица и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта