Регистрация

Здравословни тиквички с домати и лук

Здравословни тиквички с домати и лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4514

Страхотни зеленчукови спагети, направени от тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 1/2 килограм малки тиквички
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук наряза на ситно
  • 3 скилидки счукан чесън
  • 250 г чери домати нарязани наполовина
  • сол
  • пипер
  • винен оцет

Начин на приготвяне:

Всички се опитваме да се храним по-здравословно, а това означава менюто ни да включва повече зеленчуци. Понякога ни омръзва да печем, задушаваме, запичаме или запържваме зеленчуците и имаме нужда да нарушим еднообразието. Важно е да подчертаем, че в тази рецепта няма паста. Тя се приготвя изцяло от тиквички.

1. Измийте и подгответе тиквичките. Разделете ги наполовина, а след това на тънки ленти по дължина. Препоръчваме използването на кухненско ренде с приставка за ленти /използвайте предпазител, за да не се наранявате/. Поръсете лентичките с щипка сол и ги оставете за 10 минути в гевгир, за да се изцедят.

2. Загрейте зехтина на средно-висока температура в голям тиган. Добавете лука и бъркайте около 6 минути, докато започне да придобива златист цвят. Прибавете и чесън за аромат, запържете още за около минута. Сложете и доматите, бъркайте докато започнат да се разкашкват – 5 до 7 мин.

3. Изцедете добре тиквичките и ги изсипете в тигана. Оставете ги на огъня и бъркайте 3-5 минути докато омекнат. Изсипете червения винен оцет, подправете сместа със сол и пипер и сервирайте.

4. Ястието е подходящо за ордьовър, но ако гарнирате към него малко италиански колбас, може да го сервирате и като основно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта