Регистрация

Японско пилешко къри

Японско пилешко къри
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3270

Пиле с ориз по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло
  • 2 скилидки чесън, нарязан
  • 1 малка глава лук, нарязан
  • 3 ябълки, обелени, без семената и нарязани на кубчета
  • 500 мл кипяща вода
  • 2 банана, нарязани
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. куркума
  • 0.5 ч.л. люто къри на прах мадрас
  • 2 с.л. доматен кетчуп
  • 450 мл пилешки бульон
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. смлян черен пипер или на вкус
  • 2 ч.л. царевично брашно

За пилешкото:

  • 4 пилешки гърди, без кожата и костите - 150 г всяка
  • 200 г обикновено брашно
  • 4 яйца, разбити
  • 300 г галета, най-добре японска галета панко
  • 500 мл фъстъчено олио

Начин на приготвяне:

1. Първо направете соса. Загрейте голяма тенджерка на силен огън и разтопете маслото. Сотирайте чесъна и лука и прибавете ябълките, кипящата вода, бананите, меда, куркумата, кърито и кетчупа и оставете да кипне. Прибавете пилешкия бульон, водата, в която сте разтворили царевичното брашно, солта и пипера. Гответе 20 мин., като бъркате от време на време.

2. Прецедете соса през сито в купа и махнете всички твърди частички. Покрийте с фолио и оставете на топло (преди сервиране може да притоплите отново, за да е съвсем горещ).

3. Направете няколко разреза в пилешките гърди, за да се сготвят равномерно. Покрийте ги с обикновено брашно като изтупате излишното. Потопете в разбитото яйце, след това покрийте равномерно с галета.

4. Загрейте уока на силен огън и прибавете фъстъченото олио. Изпържете на маслена баня пилешките гърди за 5-6 мин. (в зависимост от размера) до златисто-кафяво. Може да се наложи да ги изпържите на няколко пъти, но ги дръжте на топло в чиния, покрита с фолио във фурната, докато се изпържат всички парчета.

5. Поднесете пилешкото с къри соса, задушен ориз или китайски спагети или загрейте малко масло и чесън в тенджерка, прибавете няколко сварени картофа и моркова и прибавете соса докато се стопки всичко.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта