Регистрация

Яйчена салата с бекон и майонеза

Яйчена салата с бекон и майонеза
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 191

Пролетна салата от варени яйца с пресен лук, бекон и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. майонеза
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • щипка сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 150 г бекон на ленти
  • 8 варени яйца
  • листата на няколко стръка магданоз
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Пуснете яйцата да се сварят, ако нямате готови сварени. Поставете ги в съд, залейте с хладка вода, капнете няколко капки оцет и сложете на котлона. Включете огъня на умерен и дръжте 8 минути след като кипне водата.

2. През това време в купа смесете майонезата с чесъна, солта и пипера и разбъркайте.

3. Наситнете листата на магданоза и пресния лук и изсипете при майонезата.

4. Бекона нарежете на лентички и прехвърлете в тиган. Сложете на котлона и гответе 4 мнути след като зацвърчи. Разбърквайте често. Готовия бекон дръпете от огъня.

5. Яйцата обелете и нарежете на ситно. Прехвърлете в купата, добавете бекона и разбъркайте добре.

6. Дръже в хладилник до моемнта на поднасянето. Можете да сервирате и като сос за мазане на хляб, както и за мезе.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта