Ягодова батида с алкохол
Чудесен ягодов коктейл с водка и кокосово мляко.
Необходими продукти:
- 200 мл кашаса (или водка)
- 3 шепи нарязани пресни ягоди
- 200 мл кондензирано мляко
- 200 кокосово мляко (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Батидата е традиционен бразилски алкохолен коктейл, чиято оригинална рецепта е с кашаса, произвеждана от дестилиран сок от захарна тръстика. Коктейлът се прави с пресни плодове по избор и с кондензирано мляко. Всичко се слага в блендер с лед и се разбива до хомогенност.
2. Тази рецепта е приготвена със сезонни ягоди, като по желание може да добавите и кокосово мляко, както и фъстъчено масло. Ако не разполагате с кашаса, може да сложите водка. Но внимавайте, колкото и безобидно да звучи, този коктейл е доста алкохолен.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ