Регистрация

Ябълков кекс с джинджифил

Ябълков кекс с джинджифил
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 6942

Десерт с ябълки и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 225 г бяло брашно
  • 175 г кафява захар
  • 2 разбити яйца
  • 3 парчета джинджифил, настърган
  • 3 с.л. слънчогледово олио
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. сол
  • 3 малки ябълки, обелени и нарязани на кубчета
  • сок и настъргана кора от половин портокал

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

2. Пресейте брашното в голяма купа, добавете бакпулвера, содата, настъргания джинджифил, захарта и солта.

3. Сипете вътре ябълките, парчетата джинджифил и портокаловата кора.

4. В отделна купа разбийте яйцата с олиото и портокаловия сок.

5. Постепенно сипете брашнената смес, като месите хубаво.

6. Сложете тестото във формичка за хляб и печете около час.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта