Ябълков кекс с джинджифил
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 6942
Десерт с ябълки и джинджифил.
Необходими продукти:
- 225 г бяло брашно
- 175 г кафява захар
- 2 разбити яйца
- 3 парчета джинджифил, настърган
- 3 с.л. слънчогледово олио
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 3 малки ябълки, обелени и нарязани на кубчета
- сок и настъргана кора от половин портокал
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Пресейте брашното в голяма купа, добавете бакпулвера, содата, настъргания джинджифил, захарта и солта.
3. Сипете вътре ябълките, парчетата джинджифил и портокаловата кора.
4. В отделна купа разбийте яйцата с олиото и портокаловия сок.
5. Постепенно сипете брашнената смес, като месите хубаво.
6. Сложете тестото във формичка за хляб и печете около час.
Най-важните съставки
бакпулвер, брашно, джинджифил, кафява захар, портокалов сок, портокалови кори, сода бикарбонат, сол, ябълки, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ