Регистрация

Шоколадови курабийки

Шоколадови курабийки
Лесно   |   Порции 12   |   Видяна: 3918

Курабийки с кафява захар и какао.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 1/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 2 бучки неосолено масло, размекнато
  • 1 ч.ч. бяла захар (или по-малко, ако предпочитате курабийките да не са толкова сладки)
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 2 големи яйца, разбити
  • 1 с.л. ванилия
  • 1/2 ч.ч. неподсладено какао

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа пресейте: 2 1/4 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сол и 1 ч.л. сода за хляб.

2. В отделна купа смесете 2 бучки размекнато неосолено масло, около 1 ч.ч. бяла захар, 1 ч.ч. кафява захар, 2 разбити големи яйца, 1 с.л. ванилия и 1/2 ч.ч. неподсладено какао. Разбъркайте, докато всичко се смеси хубаво.

3. Постепенно добавете брашнената смес към сместа с маслото, като рабърквате хубаво след всяко добавяне, но не прекалявайте, за да не стане жилаво тестото. Накрая прибавете 1 1/2 ч полусладък шоколадов чипс.

4. В намаслена или незалепваща тавичка за печене, сложете по една лъжица от сместа на разстояние около 7,6 см. Една тавичка трябва да стигне за до 8 курабийки. Ако искате да са по-малки, сложете по-малко тесто.

5. Можете да ги извадите от фурната след 6-8 мин. - тогава те са меки, но и вече готови. Освен това те ще продължат да се готвят и докато са извън фурната от горещината на тавата и от собствената си топлина. Колкото по-дълго ги печете, толкова по-твърди ще станат. Когато се охладят леко, (след около 2 мин.) ги прехвърлете върху решетка за охлаждане.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта