Регистрация

Шоколадова торта с глазура

Шоколадова торта с глазура
Трудно   |   Порции 10-15   |   Видяна: 12494

Шоколадова торта с лешников крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 3½ ч.ч. брашно за сладкиши
  • ½ ч.ч. неподсладено какао
  • 1½ ч.л. сол
  • 2 ч меко масло
  • 2¼ ч.ч. гранулирана захар
  • 4 големи яйца
  • 1½ ч.л. ванилия
  • 1¼ ч.ч. суроватка
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • 2½ ч.л. бял оцет

На крема с млечен шоколад:

  • 5 бонбона "Ferrero Rocher", натрошени (или други бонбони по избор)
  • 200 г млечен шоколад "Lindt", фино настърган (или друг млечен шоколад по избор)
  • 1 с.л. неподсладено какао на прах
  • 2/3 ч.ч. пълномаслена сметана

За ганаша:

  • 1 ч.ч. течен шоколад "Nutella" 9или друг течен шоколад по избор)
  • 1 ч.ч. пълномаслена сметана

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºC. Постелете две 22-сантиметрови формички за торта с хартия за печене или алуминиево фолио.

2. Смесете брашното, какаото и солта в купа.

3. Сложете олиото и захарта в купата на електрически миксер и ги разбийте на средна скорост до хомогенност. Разбийте едно по едно и яйцата, след това ванилията. Добавете брашнената смес, като редувате със суроватка, на два пъти. Остържете стените на купата и разбийте колкото да се смеси всичко.

4. Сложете содата за хляб в малък съд и смесете с оцета. Добавете към тестото, без да спирате да разбивате. Разбивайте 10 сек.

5. Разделете тестото в двете формички и сложете във фурната. Печете до готовност - пъхнат нож в средата трябва да излиза чист. Около 20 - 25 мин. Оставете блатовете да се охладят във формичките за 20 мин. и ги извадете. Отстранете фолиото.

6. Междувременно пригответе крема с шоколад и бонбони "Ferrero Rocher". Сложете шоколада с пресятото какао на прах в купа. В тенджерка сложете сметаната да заври. Когато кипне, сипете горещата сметана върху шоколада и внимателно разбъркайте до хомогенност. Оставете да се охлади и добавете натрошените бонбони.

7. За да направите ганаш с "Nutella", разтопете течния шоколад и сметаната на слаб огън, като бъркате непрекъснато до получаването на гладък крем. Оставете да се охлади.

8. Намажете с крема от млечен шоколад и бонбони единия блат, след което сложете отгоре другия блат. Покрийте хубаво с ганаш и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта