Швабски маулташен с месо
Традиционно немско тестено ястие с вурсчета.
Необходими продукти:
- 500 г кайма (телешка или смес със свинска)
- 4 братвурст или други вурстчета по избор
- 4 резена пушен бекон
- 6 яйца
- 500 г пшенично брашно
- 300 г пресен спанак
- 4 средни моркова
- 1 голяма глава лук
- 1 багета
- индийско орехче
- магданоз
- 2 с.л. неосолено масло
Начин на приготвяне:
На плънката:
1. Нарежете лука, морковите и бекона.
2. Сложете маслото в тиган и изпържете до златисто нарязаните продукти.
3. Накиснете багетата във вода и оставете да престои за известно време, след което изстискайте водата.
4. Нарежете братвурста и смесете с каймата и накиснатия хляб.
5. Добавете изпържения лук, моркови и бекон.
6. Нарежете спанака, но не много ситно и го добавете в сместа.
7. Добавете 3 сурови яйца и омесете хубаво каймата.
8. Овкусете с магданоз, индийско орехче, сол и пипер.
На тестото:
1. Добавете 3 сурови яйца към 500 г брашно.
2. Омесете до получаването на сравнително твърдо и гладко тесто, като добавяте колкото е необходимо вода.
3. С помощта на машинка за паста разточете тестото на тънка кора, като лазаня. Ако не разполагате с такава машинка, просто използвайте точилка.
На ястието:
1. Изрежете правоъгълници от тестото с големина около 10 см х 20 см.
2. Сложете по 1-2 с.л. от пълнежа в едната страна на всеки правоъгълник.
3. Прегънете празната част и притиснете краищата, така че да запечатате плънката вътре.
4. Повторете с останалата плънка и тесто.
5. Кипнете тенджера с подсолена вода.
6. Сварете тестените джобове за около 10 мин.
При сервиране:
1. Поднесете в месен бульон като супа.
2. Или изпържете джобовете с малко разбито яйце и гарнирайте с картофена салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ