Регистрация

Шарено свинско филе със зеленчуци

Шарено свинско филе със зеленчуци
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4465

Свинско на уок със специален сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама нарязано свинско филе
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 супена лъжица оризово вино
  • 2 скилидки чесън, на ситно
  • 1,5 супена лъжица съчуански пипер, намачкан
  • 1 морков, обелен и нарязан
  • 1/2 червена чушка на ивички
  • 1/2 глава лук на кубчета
  • 1/2 праз на ивички
  • 3 листа от китайско зеле, нарязани
  • 1 супена лъжица джинджифил на прах
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица картофено брашно
  • 2 лъжици вода
  • 1/4 чаша пилешки бульон
  • 2 стръка пресен лук, нарязани
  • 2 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте свинското в соев сос и оризово вино за около 30 мин.

2. В тиган уок загрейте 1 лъжица олио, добавете чесън и сечуански пипер, пържете 1 минута, добавете свинското и пържете докато е готово.

3. Извадете месото от уока.

4. Загрейте още 1 лъжица олио и сложете лука, червената чушка, моркова и бъркайте за 3 минути. След това добавете праза и зелето, бъркайте още 2 минути, върнете месото в тигана и объркайте добре.

5. Смесете съставките за соса – джинджифил на прах, соев сос, вода, пилешки бульон, картофено брашно.

6. Излейте соса в уока, объркайте и дръжте на огъня още 2 минути.

7. Поръсете с пресен лук и сервирайте с жасминов ориз.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта