Регистрация

Чери домати в люто-чеснов сос

Чери домати в люто-чеснов сос
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 313

Мариновани домати в чеснов сос с магданоз и люти чушлета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг чери домати (ще е по-красиво, ако си купите 750 грама червени и 750 грама жълти чери домати)
  • 30 г чесън
  • 2 червени сладки чушки
  • 2 зелени люти чушки
  • 2,5 с.л. сол
  • 100 г захар
  • 100 мл оцет
  • 120 мл зехтин
  • листата на връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. В купата на чопъра приберете почистените скилидки чесън, почистените и нарязани на парчета сладки чушки, нарязаните люти чушлета с все семките. Поръсете захарта и солта, залейте с оцета и зехтина и най-отгоре сложете листата на магданоза. След това пюрирайте всичко на каша.

2. Доматите измийте, разполовете и почистете от точицата. Вземете си йенска тава с капак или купа за свежо съхранение. Подредете ред домати, залейте с част от соса. Редете доматите винаги със сърцевината нагоре. Върху първия ред подредете втори и пак залейте със сос, после трети ред и сос - и така докато приключите доматите като и последните залеете със сос.

3. Приберете в хладилник за 8 часа. След това сервирайте като салата, гарнитура или мезе. Много е питателно и може да издържи до 3 дни в хладилник.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта