Регистрация

Хрупкави пилешки гърди

Хрупкави пилешки гърди
Трудно   |   Порции 2   |   Видяна: 3562

Панирано пилешко със сос от боровинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 4 листа зелена перила
  • корейско червено чили, настъргано
  • 2 белтъка
  • 1/2 ч.ч. царевично брашно
  • саке
  • сос темпура за потапяне
  • сок или месо от червени боровинки

Начин на приготвяне:

1. Почистете месото от кожата и мазнината. Срежете по дължина от центъра към долната половина на пилешките гърди, след това на широчина надясно и наляво вътре в месото, извадете навън, така че да получите тънко филе. Срежете по дължина диагонално на тънки ленти и прехвърлете в купа. Добавете сол и саке и оставете да се маринова докато приготвяте останалите продукти.

2. Вземете около 10 листа перила на всяка гърда и ги нарежете по дължина на две. Сложте половинките една върху друга и ги навийте на руло. Нарежете много фино на жулиени листата, така че да се получат конци. Сложете ги в купа и смесете с приблизително еднакво количество от чилито.

3. Сложете белтъците в друга купа (1-2 на всяка гърда) и разбийте на пяна.

4. Сгорещете олио в уок или дълбок тиган до около 150-160ºC (докато видите, че се образуват малки балончета по пъхната вътре клечка за зъби). Олиото не трябва да е прекалено горещо, за да не покафенее месото.

5. Отцедете излишната течност от пилешкото и добавете няколко с.л. царевично брашно. Смесете хубаво и след това потопете първо в белтък и след това в наситнените конци перила и чилито. Разбъркайте хубаво и след това започнете да пържите бързо месото едно по едно. 

6. Необходими са само по около 45 сек., за да се изпържи пилешкото. Месото трябва да запази белия си цвят и да се образува хрупкава коричка от перилата и чилито. Бързото пържене и белтъкът допринасят за омекването на месото, така че да контрастира с хрупкавата панировка. Отцедете върху хартия и пригответе соса за потапяне, като просто смесите в купа соса и боровинките на вкус.

7. Поднесете пилето със соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта