Регистрация

Френски тост с банан и лимоново-карамелен сос

Френски тост с банан и лимоново-карамелен сос
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1949

Пържени филийки, отгоре с глезорийки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 12 филийки хляб
  • сметана
  • масло
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1/2 ч.л. смляна канела
  • сокът на 1/2 лимон
  • нарязан на филийки банан
  • незаквасена сметана или маскарпоне
  • коантро (по желание)
  • филирани бадеми за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбийте 6 яйца в купа с малко сметана и потопете филийките.

2. Запържете в тиган с малко масло до златисто от всяка страна.

3. Сложете в тавичка и оставете във фурната на топло.

4. Разтопете 2 големи с.л. масло в тенджера. След това добавете 2 пълни с.л. кафява захар и оставете да къкри леко, докато захарта се разтвори. Прибавете 1/2 ч.л. смляна канела и сока на 1/2 лимон. Оставете да къкри за около 1 мин. и свалете от огъня.

5. Сложете 2 филийки от изпържения хляб в чиния и след това покрийте с нарязан на филийки банан. Поръсете със соса и гарнирайте с незаквасена сметана или маскарпоне.

6. По желание, полейте с малко коантро и поръсете с филирани бадеми при поднасяне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта