Регистрация

Филе от сьомга в сметанов сос

Филе от сьомга в сметанов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 275

Пържена сьомга в сметана с чесън, лимон и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г филе от сьомга с кожа
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 3 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 30 г масло
  • 3 скилидки чесън
  • 400 мл млечна течна незаквасена сметана
  • кората на 1 лимон
  • листата на връзка копър
  • 3 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Филето сьомга разделете на 4 котлета. Поръсете двустранно със сол и черен пипер и с царевично нишесте през цедка.

2. Сгорещете растителната мазнина в тиган с незалепващо покритие на умерен огън и гответе рибата като започнете от страната с кожата и след 4 минути обърнете от другата страна за същото време.

3. Извадете рибата в отделен съд, затрийте дъното на тигана с домакинска хартия и намалете малко огъня. Пуснете бучката масло.

4. Добавете намачкания чесън и пържете 3 минути при непрестанно бъркане. Налейте сметаната и изчакайте да кипне.

5. Рендосайте лимоновата кора, прибавете наситнен копър (запазете си листенца за украса при поднасяне) и лимонов сок и разбъркайте отново.

6. Върнете парчетата риба в ястието, залейте със сметаната от дъното на тигана като гребвате с лъжица и оставете да закъкри.

7. Махнете от огъня и сервирайте по парче риба със сос и украса от пресен копър и резен лимон.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта