Филе от кенгуру с китайско зеле и песто от кориандър
Ето как се яде кенгуру.
Необходими продукти:
- 4 филета от кенгуру
- 2 връзки бейби чой сум (китайско зеле) или друго зеле по избор
- 1 жълто чили, нарязано
- сол и пипер
За пестото:
- 2 връзки кориандър
- настъргана бучка пармезан
- 1 скилидка чесън, счукан
- зехтин
- кедрови ядки
- чили на прах
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Намажете филетата с малко зехтин и поръсете с черен пипер и сол от всички страни. Покрийте и оставете за после.
2. Нарежете ситно кориандъра и сложете всички необходими продукти за пестото в блендер. Разбъркайте ги добре, но не на гладък сос. Най-добре по ваш вкус.
3. Кипнете тенджера с подсолена вода и в същото време загрейте тиган за пържене, в който да сложите филето. Изпържете кенгурското месо 3,5 мин от всяка страна, до средна готовност. Извадете месото от тигана и заделете настрана.
4. Докато филетата си почиват, сложете китайското зеле в кипящата вода и бланширайте около 4 мин. или до ярко зелен цвят. Отцедете и разпределете в 4 чинии.
5. Нарежете филетата и подредете върху зелето.
6. Сложете лъжица песто върху всяко филе и украсете с нарязано чили.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ