Регистрация

Филе от кенгуру с китайско зеле и песто от кориандър

Филе от кенгуру с китайско зеле и песто от кориандър
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 6085

Ето как се яде кенгуру.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от кенгуру
  • 2 връзки бейби чой сум (китайско зеле) или друго зеле по избор
  • 1 жълто чили, нарязано
  • сол и пипер

За пестото:

  • 2 връзки кориандър
  • настъргана бучка пармезан
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • зехтин
  • кедрови ядки
  • чили на прах
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Намажете филетата с малко зехтин и поръсете с черен пипер и сол от всички страни. Покрийте и оставете за после.

2. Нарежете ситно кориандъра и сложете всички необходими продукти за пестото в блендер. Разбъркайте ги добре, но не на гладък сос. Най-добре по ваш вкус.

3. Кипнете тенджера с подсолена вода и в същото време загрейте тиган за пържене, в който да сложите филето. Изпържете кенгурското месо 3,5 мин от всяка страна, до средна готовност. Извадете месото от тигана и заделете настрана.

4. Докато филетата си почиват, сложете китайското зеле в кипящата вода и бланширайте около 4 мин. или до ярко зелен цвят. Отцедете и разпределете в 4 чинии.

5. Нарежете филетата и подредете върху зелето.

6. Сложете лъжица песто върху всяко филе и украсете с нарязано чили.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта