Регистрация

Фетучини със зелен фасул, домати и телешко

Фетучини със зелен фасул, домати и телешко
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2521

Фетучини, смесени с толкова много продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции сварени фетучини
  • 113 г телешка кайма
  • 1 ч зелен фасул
  • 1/2 ч.ч. чери домати
  • 1/2 ч.ч. бяло вино за готвене
  • сос "Уорчестършър"
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. телешки бульон
  • 2-3 скилидки чесън, счукан
  • 30 г счукан джинджифил
  • 2 ч.л. риган
  • 2 ч.л. магданоз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 2 ч.л. черен пипер
  • нарязан зелен лук за украса
  • сусамови семена за украса

Начин на приготвяне:

1. Запържете телешкото, чесъна и джинджифила в тенджерка или тиган почти до покафеняване.

2. Добавете бялото вино и соса "Уорчестършър" и гответе докато в каймата не останат червени на цвят парченца.

3. Добавете сол, риган, магданоз, червен пипер и къри и гответе около 15 мин.

4. Добавете бульона и зеления фасул.

5. Гответе на силен огън още 10 мин.

6. Добавете нарязаните чери доматчета и черния пипер.

7. Гответе докато зеленият фасул омекне (но не прекалено), а доматите леко се набръчкат.

8. Поднесете сварените фетучини, покрити със соса и поръсени със сусамови семена и нарязан зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта