Регистрация

Топла салата от сладки картофи и нахут

Топла салата от сладки картофи и нахут
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5414

Картофи с нахут и таханов дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр. сладки картофи, обелени и нарязани на кубчета по 3-4 см.
  • 800 г изцеден нахут
  • 1 средна глава червен лук на ситно
  • 1 настърган морков
  • 5 скилидки смлян чесън
  • 2 нарязани пресни лука
  • 1/4 чаша смесени магданоз и кориандър
  • 1/2 чаена лъжичка бахар
  • 1/4 чаена лъжичка канела
  • 1/2 чаена лъжичка чили
  • 1/2 чаена лъжичка кардамон
  • сокът на 1 лимон
  • кората на 2 лимона
  • 3 супени лъжици тахан
  • 2 супени лъжици вода
  • зехтин
  • едра сол

Начин на приготвяне:

1. Смесете картофите, половината чесън, канелата, червеното чили, кардамона, бахара и малко сол в една купа. Разбъркайте добре с малко зехтин.

2. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна докато омекнат, около 35-45 минути.

3. Докато картофите се приготвят, смесете нахута, моркова, лука, червения лук и кората на лимона и оставете настрани.

4. В по-малка купичка разбийте тахан, лимонов сок, останалия чесън и вода. Поръсете със зехтин и разбивайте докато получите необходимата консистенция.

5. Когато картофите са готови, оставете ги да изстинат около 15 минути.

6. Добавете картофите към нахутената смес. Покрийте с тахановия дресинг и посолете по вкус.


*Четох някъде, че ако ви остане от салатата, можете да я приберете в хладилника както е с дресинга и пак да има отличен вкус. Но за всеки случай аз ги държах отделно и ги смесих преди ядене. Това обаче е от значение само, ако ви остане нещо!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта