Регистрация

Тиквеник с орехи по български

Тиквеник с орехи по български
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 30870

Постна българска сладка баница с тиква и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 2 кг настъргана тиква
  • 2 ч.ч. накълцани на ситно орехи
  • ½ ч.ч. олио
  • 1 с.л. канела
  • 1 ч.ч. захар и пудра захар за наръсване

Начин на приготвяне:

За тиквеника са необходими по-плътни кори за баница – например сач, одрински, сърбиянка.

Настъргвате тиквата на едро ренде. Добавяте към нея канелата, разбърквате и започвате да редите баницата.

Всяка кора намазвате с 2 с.л. олио. Поръсвате с една шепа тиква, 2 с.л. орехи и захар.

Навивате корите стегнато и ги редите в тавичка, която предварително сте намазали с мазнина. Подредените кори в тавата, също най-отгоре намазвате с малко олио.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

Истиналият тиквеник наръсвате с малко пудра захар.

Добър апетит!

домашен тиквеник с готови кори и орехи

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
4
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта