Регистрация

Телешко с пържени картофи и зелнчуци

Телешко с пържени картофи и зелнчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 200

Пържени телешки хапчки с картофи, чушки, лук и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г телешко филе
  • 2 с.л. олио
  • 400 г лук + 1 с.л. олио
  • 30 г масло + 2 с.л. олио
  • 800 г картофи
  • 500 г червени сладки чушки
  • 1 зелено люто чушле
  • 170-200 г грах (замразен или от консерва)
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • листата на връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото филе нарежете на тънки лентички. Лука нарежете на полумесеци, чушките - на тънки и дълги парченца, лютото чушле - на шайби, а картофите като за домашни пържени картофи - на гредички.

2. Сгорещете в тиган 2 с.л. олио, изсипете телешкото вътре и гответе 5-6 минути като бъркате. Дръжте на умерен към слаб огън и изчакайте водата от месото да се изпари. След това извадете мръвките в отделен съд.

3. Сипете 2 с.л. олио в друг тиган - по-добре да е по-голям и с незалепващо покритие. Диаметър 28 е идеален. Сложете маслото в олиото и щом се разтопи изсипете картофите. Периодично бъркайте - трябва да се изпържат без да стават мазни. Гответе паралелно и другата част от ястието.

4. В тигана от месото добавете 1 с.л. олио и изсипете лука. Гответе до омекване като размешвате. Добавете чушките и лютото чушле, гответе още 3-4 минути, след това добавете грахта. Гответе още 5-6 минути при периодично бъркане.

5. Върнете телешкото в ястието, поръсете солта, пипера и босилека и размешайте. Готовите картофи също изсипете в този тиган и разбъркайте. Оставете на слаб огън няколко минути.

6. През това време наситнете магданозените листа и ги добавете в ястието. Разбъркайте финално и можете да сервирате докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта