Регистрация

Телешко задушено по китайски

Телешко задушено по китайски
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2443

Телешко варено на тих огън с много подправки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг задушено говеждо месо, нарязано
  • 5 ч.ч. вода
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 4 см. джинджифил, нарязан на тънки резени
  • 3 с.л. микс китайски подправки: анасон, пипер, джинджифил, сол, копър,
  • карамфил
  • 1/2 чаша оризово вино
  • малко олио
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 2 с.л. бяла захар
  • 2 ч.л. канела на прах или 1 пръчица канела
  • 5 бр. звезден анасон
  • малко сол
  • малко сос "Хойсин"
  • черен пипер
  • мононатриев глутамат (по желание)
  • картофено нишесте или царевично нишесте

За тофуто:

  • картофено нишесте
  • твърдо тофу, нарязано на кубчета, след това на триъгълници

Зеленчуци (нарязани):

  • китайско зеле
  • бяла ряпа или водни кестени
  • гъби (шийтаке или други)

Начин на приготвяне:

1. Измийте месото, за да няма никаква кръв по него. Сложете го в тенджера за готвене под налягане. Запържете го с малко олио само колкокото да се зачерви леко отвън.

2. Прибавете соевия сос, анасона, микса подправки, оризовото вино, солта, пипера, чесъна, джинджифила, захарта и канелата. Прибавете водата и затворете тенджерата под налягане с капака.

3. Гответе под налягане 45 минути до 1 час (или повече ако е необходимо).

4. Оваляйте тофуто в картофеното нишесте и го изпържете в много олио. Оставете го настрани.

5. Свалете от котлона тенджерата под налягане и внимателно я отворете. Отцедете бульона и го прехвърлете в друга тенджерка (за да отстраните пяната).

6. Сложете месото в бульона. Бульона трябва да е 2 чаши след варенето в тенджерата под налягане. Добавете малко анасон и джинджифил в новата тенджерка с месото.

7. Прибавете зеленчуците и тофуто и ги сложете да се варят на тих огън.

8. Добавете още малко вино (около ¼ чаша), щипка мононатриев глутамат, ч.л. соев сос, малко от микса подправки и картофено нишесте, за да се сгъсти.

9. Сервирайте върху варен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта