Регистрация

Тарт с червен портокал

Тарт с червен портокал
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2588

Френски сладкиш с лимонов крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 180 г неосолено масло
  • 240 г брашно
  • 3 с.л. вода
  • щипка сол

За крема:

  • 3 средни лимона (сокът и кората)
  • 2 големи червени портокала (сокът и кората)
  • 6 големи яйца
  • 1¼ ч.1. пудра захар ИЛИ 1½ ч тръстикова захар
  • 200 мл чиста сметана

Начин на приготвяне:

На блата:

1. Маслото трябва да е студено, направо от хладилника, за да работите по-лесно.

2. Върху работна повърхност или в голяма купа смесете брашното и солта.

3. Нарежете маслото и го смесете с брашното. Омесете като тесто за хляб.

4. Прибавете няколко с.л. вода докато месите.

5. Може да се наложи да прибавите още малко брашно.

6. Разточете и оформете в (по-дълбока) разглабяща се тавичка за пай или торта.

7. Леко набрашнете и покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за 30 мин.

8. Извадете тестото от хладилника и сложете да се пече на 180°C в предварително загрята фурна.

9. Печете около 25 мин.

Междувременно:

1. Разбийте с миксер в купа целите яйца със сметаната, захарта, сока и кората на лимона и на червения портокал.

2. Може да заделите малко от портокаловия сок, за да поръсите тортата преди печенето във фурната.

Когато блатът се изпече:

1. Извадете формата от фурната и я напълнете с крема.

2. Поръсете със заделения сок от портокал.

3. Върнете във фурната на 160°C и печете докато кремът се стегне.

4. Накрая, малко преди да се стегне напълно, сложете отгоре тънки резенчета червен портокал и покрийте със захар.

5. Преди сервиране оставете да се охлади.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта