Регистрация

Сьомга с къри и печено цвекло

Сьомга с къри и печено цвекло
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2153

Сьомга, залята с къри сос и поднесена с цвекло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За рибата:

  •   115 грама филе от сьомга
  •   2 смлени скилидки чесън
  •   1 чаена лъжица сусамово олио
  •   ½ чаена чаша нискомаслено кокосово мляко
  •   ¾ чаена чаша вода плюс 1 супена лъжица
  •   1 супена лъжица рибен сос
  •   1 супена лъжица захар
  •   1 супена лъжица жълто къри на прах
  •   ½ чаена лъжица кардамон
  •   ½ чаена лъжица пресен джинджифил
  •   ½ чаена лъжица сушен босилек
  •   ½ чаена лъжица сушен магданоз
  •   ½ чаена лъжица пресен кимион
  •   6 пресни листа от мента, накълцани
  •   1 чаена лъжица чили сос
  •   2 супени лъжици царевично нишесте
  •   зехтин
  •   сол

За цвеклото:

  •   3 големи глави цвекло, обелени и нарязани на филии
  •   листа от цвекло с отстранени стебла
  •   кимион
  •   чили на прах
  •   зехтин
  •   сол

Начин на приготвяне:

1. В тиган смесете кокосовото мляко с чесъна, сусамовото олио, половината чаша вода, рибения сос, захарта, кърито, кардамона, джинджифила, босилека, магданоза, кимиона и чилито. Гответе го на средна температура като разбърквате от време на време.

2. Загрейте малко зехтин в тиган и сложете рибните филета. Поръсете със сол и запържете по 2 минути от всяка страна.

3. Смесете останалата супена лъжица вода с царевичното нишесте и ментата. Добавете към соса и разбъркайте. Изчакайте 2-3 минути докато се сгъсти, след което сервирайте върху сьомгата.

4. Нарязаното цвекло сложете в купа с малко зехтин и разбъркайте с ръце. Поръсете обилно с кимион, чили на прах и сол.

5. Сложете цвеклото в тава покрита с алуминиево фолио. Запечете в предварително загрята на 200° фурна за 20-25 минути докато цвеклото омекне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта