Регистрация

Сос винегрет за салати

Сос винегрет за салати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 12450

Горчица, оцет и подправки носят перфектен завършек на вашата салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с. л. ситно нарязан зелен лук
  • 1 с. л. ситно нарязан магданоз
  • 2 щипки сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 ч. л. горчица
  • 3 ½ с. л. зехтин
  • 5 с. л. винен оцет
  • 2 големи яйца
  • 50 г кисели краставички

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата. Отцедете горещата вода от съда и ги залейте със студена вода, за да ги обелите по-лесно. Оставете ги да се охладят в студената вода и ако е необходимо, сменете я на няколко пъти, след което обелете яйцата.

2. Накълцайте ситно зеления лук, магданоза, яйцата и поставете всичко в дълбока купа. Добавете солта, пипера, горчицата, олиото, оцета и настърганите кисели краставички.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта