Регистрация

Солена палачинкова торта с кайма и сметана

Солена палачинкова торта с кайма и сметана
  |   Порции 8   |   Видяна: 3029

Палачинки със сметанов сос и телешко месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 палачинки (по възможност по-тънки)
  • 800 г телешка кайма
  • 1 глава лук
  • 3-4 с.л. растително масло
  • 10 г масло
  • 200 мл заквасена сметана
  • домат, зелен лук, майонеза за украса
  • сол и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука и го запържете до прозрачност в мазнината. Щом започне да губи цвета си, добавете и каймата и пържете до готовност. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте добре.

2. Вземете дълбока тава, намазнете дъното й и сложете първата палачинка. Намажете я със сметана и изсипете част от плънката. Захлупете с втора палачинка, после и нея намажете със сметана и плънка... и така докато завършите с палачинка. Отгоре я намажете с масло.

3. Сложете палачинковата торта във фурната на 100 градуса за 40-тина минути. Ако започне да се надува прекалено много и да размества пластовете си или най-горната палачинка, затиснете я с капак.

4. Щом извадите от фурната, бъдете готови да украсите на мига с нарязания на ситно пресен лук, доматени шайби и майонеза. Поднесете и консумирайте докато е топло.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта