Регистрация

Свинско с грах по български

Свинско с грах по български
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 199327

Традиционна манджа за месо с грах от българските готварски книги.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кутия или буркан грах около 500 г
  • 1-2 глави стар лук
  • 1 голям или два малки моркови
  • около 500 г свинско месо
  • 2  домата
  • зехтин/олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • брашно (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на кубчета, настържете доматите на ренде, като отстраните люспите след рендосването. Изчистете лука и го нарежете на ситно, а морковите обелете и нарежете на полумесеци.

2. Запържете лука и морковите в малко зехтин/олио и след като поомекнат, добавете свинското месце и го оставете да се готви, докато хване лека коричка.

3. След това налейте 700 мл вода и оставете ястието да къкри на средна степен, докато месото се развари хубаво и можете да го обявите за готово.

4. Добавете граха, като предварително го изцедите. Пробвайте го на вкус и доколко е сварен - ако е добре сварен, оставете да поври около 5-6 минути. Ако е по-твърд - варете докато омекне.

5. Добавете настъргания домат и подправките - чубрица, червен и черен пипер и сол. Ако ястието е с по-рядка консистенция, може да добавите брашно, разтворено в малко вода. В този случай варете още 5 минути.

6. Най-накрая аз добавям пресован чесън - 2-3 скилидки, зависи от големината им, но преценете сами как ще ви е най-вкусно.

 

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (21697)

5 отлична
55
4 мн. добре
8
3 става
11
2 едвам
6
1 трагедия
148
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта