Свинско по южноазиатска рецепта
Кайма с гъби и подправки.
Необходими продукти:
- 1 пакет свинска кайма
- връзка гъби шимеджи, едро нарязани
- 4 - 5 стръка зелен лук, нарязани
- универсална суха подправка
- соев сос
- бял пипер
- мирин
- чили сос
- джинджифил и чесън, фино нарязани
- шепа нарязани фъстъци
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Запържете каймата, джинджифила и чесъна в уок с малко олио. Добавете малко мирин, соев сос и чили сос, както и щедро количество универсална подправка.
2. Добавете нарязаните гъби (може да замените шимеджито с други азиатски гъби, ако предпочитате). Разбъркайте леко в уока, до готовност на месото.
3. Изключете котлона и разбъркайте с нарязания зелен лук и нарязаните фъстъци. Поръсете със сусамово олио, овкусете щедро с бял пипер и разбъркайте хубаво.
4. Сложете в купи с ориз и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ